Hozzávalók 4 személyre:

- 4 db nagyjából egyforma méretű krumpli
- 15 dkg márványsajt
- 1 ek natúr joghurt
- 10 dkg durvára vágott dióbél
- bors
- ízlés szerint friss snidling

Elkészítés: A krumplikat alaposan megmossuk, majd mikrohullámú sütőben 2x4 percig sütjük, közben megfordítjuk őket. A mikróból kivett krumplikat X alakban bevágjuk, szétnyitjuk és 200C-os sütőben 10-15 percig ropogós pirosra sütjük.

Közben a márványsajtot serpenyőben felolvasztjuk, belekeverjük a joghurtot, beleszórjuk a diót és a snidlinget, megborsozzuk. Sózni nem kell, hiszen a sajt önmagában is elég sós.Végül a pirosra sült krumplikba töltjük a márványsajtos mártást.

Nagyon finom, egyszerű, olcsó, egészséges és alacsony kalóriatartalmú, önmagában is elég laktató, de egyszerű csirke/pulykahús vagy hal mellé köretként is fogyasztható.

Címkék: burgonya dió recept egyszerű vegetáriánus márványsajt

A bejegyzés trackback címe:

https://interested-in.blog.hu/api/trackback/id/tr11935138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Simon Phoenix 2010.05.13. 10:47:09

Hogyan kell durvára vágni a dióbelet???

Zizi9482 2010.05.13. 11:05:25

Úgy, hogy nem ledarálod, hanem késsel vagdosod darabokra. Vagy mondjuk mozsárban összetöröd.
süti beállítások módosítása