Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db nagyjából egyforma méretű krumpli
- 15 dkg márványsajt
- 1 ek natúr joghurt
- 10 dkg durvára vágott dióbél
- bors
- ízlés szerint friss snidling
Elkészítés: A krumplikat alaposan megmossuk, majd mikrohullámú sütőben 2x4 percig sütjük, közben megfordítjuk őket. A mikróból kivett krumplikat X alakban bevágjuk, szétnyitjuk és 200C-os sütőben 10-15 percig ropogós pirosra sütjük.
Közben a márványsajtot serpenyőben felolvasztjuk, belekeverjük a joghurtot, beleszórjuk a diót és a snidlinget, megborsozzuk. Sózni nem kell, hiszen a sajt önmagában is elég sós.Végül a pirosra sült krumplikba töltjük a márványsajtos mártást.
Nagyon finom, egyszerű, olcsó, egészséges és alacsony kalóriatartalmú, önmagában is elég laktató, de egyszerű csirke/pulykahús vagy hal mellé köretként is fogyasztható.